Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30
home > nieuws

Huisvesting

De museumtramlijn heeft een beroepsprocedure bij de Raad van State aangespannen tegen plannen van de gemeente Amsterdam, met als doel om tot een aanvaardbare oplossing te komen voor de herhuisvesting van onze remise en werkplaats. Hiervoor is een betere samenwerking tussen Amsterdam, buurgemeente Amstelveen en de museumtramlijn nodig. Steun voor behoud is er, zo blijkt uit ruim 15.000 ondertekeningen van de petitie; de oproep van de Amstelveense gemeenteraad aan het college (van B&W) voor hun inzet tot behoud, en uitspraken van de minister van cultuur, Ingrid van Engelshoven.

Vernieuwde route

Met ingang van juni rijdt de museumtram een vernieuwde route door de stad, waardoor de passagiers nog meer van het fraaie Amsterdam kunnen genieten. Na de stop bij Artis voert de route langs het Wertheimpark, via Waterlooplein en de Blauwbrug over de Amstel, passeert de tram het Rembrandtplein en volgt hij de gezellige Utrechtsestraat naar het Frederiksplein. Daar pakt hij de oude route weer op om via Leidseplein en Willemsparkweg/Koninginneweg bij het Haarlemmermeerstation uit te komen. (28-05-2018)

Steun de petitie, behoud de museumtramlijn

Zoals u wellicht heeft gelezen, zal volgens plannen van de gemeente nieuwe huisvesting worden gebouwd op het terrein waar nu nog onze trams een onderkomen vinden. Over alternatieven is nog overleg, zodat nog onduidelijk is waar het historisch erfgoed uiteindelijk naartoe verhuist. U kunt uw steun betuigen in onze activiteiten voor behoud van deze mooie en historische trams. Ga naar https://museumtramlijn.petities.nl

Werkzaamheden in uitvoering

De werkzaamheden t.b.v. het verbreden van het fietspad terzijde van de museumtramlijn onder de snelweg A10 ondervinden aanzienlijke vertraging. Men houdt er nu rekening mee, dat deze pas tegen september zullen zijn voltooid. Ondertussen rijden we niet verder dan het IJsbaanpad, en als aanvulling een aparte dienst door de stad naar Artis, vanaf het Haarlemmermeerstation.

Historische trams kriskras door de stad

De vereniging voor kunst & cultuur, historie & architectuur Ons Amsterdam organiseert deze week een aantal zeer snel volgeboekte ritten kriskras door Amsterdam met onze museumtrams. De deelnemers boffen natuurlijk extra met het prachtig zomerse weer. Wij hebben bovendien de gelegenheid uitleg te geven over wat we doen, het materieel waarmee we rijden en het tramnet. Daarnaast worden bijzonderheden verteld over de straten, de bebouwing en de omgeving waar de trams langs rijden. (18-04-2018)

Gewijzigd bestemmingsplan niet handig voor Museumtramlijn

Op 15 maart heeft de gemeenteraad van Amsterdam ingestemd met een gewijzigd bestemmingsplan voor het z.g. ″Havenstraatterrein″. Voortkomend uit de urgentie om te voorzien in de bouw van extra woningen, zal het terrein volgens de plannen van B&W bouwrijp worden gemaakt, na doorloop van alle procedures, vanaf eind 2018. In de plannen zijn stalling van en restauratiewerkzaamheden aan onze museumtrams zeer moeilijk te verwezenlijken. Wij berichten u hier later meer over. (16-03-2018)