logo

Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30
home > nieuws

Nieuws

Na lange tijd terug: de PCC 1024

Het heeft ruim een jaar geduurd, maar de 1024 rijdt weer! Deze Haagse PCC-tram moest noodgedwongen in de remise blijven omdat hij niet in de stad mag rijden en niet op het korte stukje Haarlemmermeerspoorlijn kon rijden, het is immers een éénrichtingtram. Met de zon als extra spotlight reed hij de eerste zondag in november naar Amstelveen-Bovenkerk en retour, want de Museumtramlijn is weer helemaal open! De 507 uit Rotterdam en de 464 uit Amsterdam maakten het Noord-Zuid-Hollandse trio compleet. (04-11-2018)

De Praagse 352 maakt weer ritten

Hij heeft jaren stilgestaan omdat hij nieuwe lagers nodig had, maar onlangs is dat in orde gemaakt en nu heeft hij zijn eerste ritten weer gemaakt: de 352 uit Praag met bouwjaar 1915. Meteen viel zijn soepele loop op. En de passagiers genoten van het fraaie interieur, dat is afgewerkt met twee tinten hout. Doordat hij aan beide einden een stuurstand heeft, is hij ook nog eens extra praktisch! (08-10-2018)

We rijden weer voorbij de A10!

Nog een paar weken en het rijseizoen 2018 is voorbij, maar het is gelukt: zaterdag 6 oktober zijn we weer onder de A10 door gereden, en de dag erop met onze passagiers. Hoewel daar nog geen stroom is, konden we onze RET 507 dankzij een platte wagen met een generator erop toch voorzien van stroom en zo het viaduct passeren. De passagiers moesten daarvoor op het IJsbaanpad overstappen en verderop nog een keer. Maar dat vonden ze alleen maar extra leuk, bleek uit de reacties. (08-10-2018)

Open Monumentendagen groot succes

Het weekend van 8 en 9 september bezochten ruim 800 mensen ons Haarlemmermeerstation en maakten er zo′n 500 een ritje in een historische tram. Ook bezochten velen een opstelling van trams met Europese wortels, uit bijv. België, Duitsland en Oostenrijk. (10-09-2018)

″Utrechtenaar″ GVB 1

Een wagen die lang in de opslag heeft gestaan, is recent de werkplaats binnen genomen voor onderhoud en herstel. De balkonschermen van deze tram hebben te lijden gehad van vocht dat tussen de constructie is blijven zitten. Daardoor waren wij genoodzaakt om een balkonscherm te verwijderen voor herstel. De voortgang van het herstel zal afhangen van de mogelijke ″verrassingen″ die wij nog kunnen tegenkomen. (12-08-2018)