Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30
home > nieuws

Primeur: bridgetram

Voor het eerst is 14 juli een bridgetoernooi in een rijdende tram gehouden, bij de Museumtramlijn. De rijdende locatie werd afgewisseld met twee statische locaties aan beide einde van de rit. In de tram stonden twee tafels waar men net zo comfortabel als elders kon bieden en spelen. Uiteindelijk gingen de winnaars van de troostprijs nog met een gratis tramrit naar keuze naar huis. (15-07-2019)

401 weer naar buiten

Onze 401 heeft lange tijd binnen doorgebracht. Er moest flink aan gewerkt worden: nieuwe lagers, nieuwe wielbanden, en meer. Maar nu staat de bak weer op de truck, en de wielen zitten er weer onder. Vandaag rolde hij voor het eerst naar buiten en genoot hij van de zon. Nu alle overige klusjes nog, en dan kan hij weer in dienst genomen worden. (24-06-2019)

Bijzondere passagiers

Het gebeurt wel vaker, maar we kunnen niet altijd een foto nemen. Deze bijzondere passagiers wilden echter juist graag op de foto. Ze kwamen helemaal uit de VS voor een tweejaarlijkse conferentie en hadden ons uitgekozen om daar in stijl te arriveren. Dat hebben we met plezier uitgevoerd. (08-06-2019)

GVB 1 ″Utrechtenaar″

Sinds enige tijd wordt er - als daar tijd voor is - gewerkt aan GVB1. De balkonschermen van deze wagen zijn aan de onderzijde in de loop der jaren ernstig door roest aangetast, waardoor het noodzakelijk was om ze te demonteren en op te knappen. Het eerste scherm werd op 13 april weer gemonteerd op de wagen. Het ziet er nog wat kaal uit, maar te zijner tijd wordt veiligheidsglas geplaatst in de puien.