Electrische Museumtramlijn Amsterdam

lijn 30
home > nieuws

Donateur worden?

Wie de museumtramlijn een warm hart toedraagt, kan ons op diverse manieren steunen. Bijvoorbeeld door je als vrijwilliger aan te sluiten. Maar mocht de tijd daarvoor ontbreken, dan is participatie d.m.v. donateurschap ook een mogelijkheid en biedt ook weer voordelen (zie hieronder). Kijk eens op https://museumtramlijn.org/organisatie.php

Donateursdag

Donateurs van de museumtramlijn: uw dag is zaterdag 29 december, wanneer wij de donateursdag organiseren. Het programma start om 10:00 uur in het Haarlemmermeerstation.

HTM 816

Al geruime tijd wordt er gewerkt aan een cosmetische opknapbeurt van de enige Haagse twee-asser tram in onze collectie. Oogmerk is het weer terug brengen in de crème-geel/grijze uitvoering met schuifdeuren op de balkons. Dankzij het zachte weer is het schilderwerk behoorlijk opgeschoten, maar nog niet gereed. De losgenomen schakelkast is inmiddels weer teruggeplaatst en wordt de vloer gereed gemaakt voor het aanbrengen van de slijtlatten. (8 dec. 2018)

Na lange tijd terug: de PCC 1024

Het heeft ruim een jaar geduurd, maar de 1024 rijdt weer! Deze Haagse PCC-tram moest noodgedwongen in de remise blijven omdat hij niet in de stad mag rijden en niet op het korte stukje Haarlemmermeerspoorlijn kon rijden, het is immers een éénrichtingtram. Met de zon als extra spotlight reed hij de eerste zondag in november naar Amstelveen-Bovenkerk en retour, want de Museumtramlijn is weer helemaal open! De 507 uit Rotterdam en de 464 uit Amsterdam maakten het Noord-Zuid-Hollandse trio compleet. (04-11-2018)